Suojelupoliisin nostettua vuotuisessa turvallisuustilannekatsauksessaan esiin kotikäyttäjien reitittimien tietoturvaongelmat, on aiheesta kirjoitettu eri tiedotusvälineissä huolestuneeseen sävyyn. Myös erilaisia ohjeita on jaettu. Koska asia koskettaa myös osuuskunnan asiakkaita, luethan huolella tämän tiedotteen.

Tällä hetkellä osuuskunnan verkossa on käytössä kolme eri kotipäätemallia. Se, millainen malli omassa kotitaloudessasi on käytössä, riippuu asennusajankohdasta. Kahteen uudempaan malliin osuuskunta tekee päivitykset automaattisesti ilman, että käyttäjän tarvitsee asiasta huolehtia.

Valitettavasti vanhimpaan ja myös yleisimpään osuuskunnan asiakkailla käytössä olevaan kotipäätemalliin ei valmistaja enää tarjoa päivityksiä, mukaan lukien tietoturvapäivitykset. Haluamme painottaa, että nämä Genexis DRG712- ja DRG716-päätteet ovat kuitenkin riittävän turvallisia kotikäyttöön, eikä niitä tarvitse tässä vaiheessa vaihtaa uudempaan malliin. Jos kuitenkin haluat itsellesi uudemman mallisen kotipäätteen, voit sellaisen hankkia osuuskunnalta. Tällä hetkellä kotipäätteen hinta on noin 200 euroa.

Päätettä ei voi vaihtaa itse, sillä myös päätteen asennuspohja pitää vaihtaa. Tämä vaatii useimmissa tapauksissa kuituhitsauksen ja asentajan käynnin kiinteistöllä. Tästä työstä aiheutuu valitettavasti lisäkuluja osakkaalle. Päätteen vaihtamisella on toki muitakin etuja kuin tietoturvan paraneminen. Runsaassa kymmenessä vuodessa päätteet ovat kehittyneet ja uusimmassa mallissa on monia parannuksia, kuten esimerkiksi uudempi WiFi-verkkoteknologia ja parempi käyttöliittymä.

Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan uuden kotipäätteen, ota yhteyttä Risto Virtaseen ja sovi uuden päätteen asennuksesta hänen kanssaan.