Maisema

Antenniliitosjohdoista

Osuuskunnan verkossa on ollut muutamia tapauksia, joissa huono antenniliitosjohto on aiheuttanut häiriöitä tv-vastaanottoon. Kaupoissa myydään hyvin erilaatuisia ja -hintaisia liitosjohtoja, joiden laatu vaihtelee paljon. Hinta korreloi laadun kanssa lähes kaikissa sähkölaitteissa ja niin myös liitosjohdoissa.

Häiriöttömän kaapeli-tv-vastaanoton varmistamiseksi suosittelemme käyttämään keskihintaisia liitosjohtoja, jotka ovat myös hiukan paksumpia kuin perushintaiset, muutaman euron johdot. Kymmenien eurojen johtoja kullanvärisine liittimineen ym. on turha hankkia, niillä ei ole merkittävää vaikutusta vastaanoton laatuun.

Saatavilla olevat kaapelitelevisiokanavat

Osuuskunnan valokuituverkossa välitetään Internet-yhteyden rinnalla DNA:n kaapeli-tv-palvelut. Kanavalista löytyy tästä linkistä: Kanavat. Valitse valikosta “Kanavalistat ja kanavapaketit” ja avaa “Kaapeli-TV-kanavat”

Saatavilla olevat radiokanavat

DNA:n kaapeli-tv-palveluun sisältyvät FM-radiokanavat taajuuksineen löytyvät alla olevasta dokumentista. Huomattakoon, että teknisistä lainalaisuuksista johtuen radiokanavien signaali-kohinasuhde ei kaapeliverkossa täytä vaativimpien HiFi-harrastajien vaatimuksia. Koska toisaalta kaikki radiosignaalit lähetetään samalla signaalinvoimakkuudella, kaikkien kanavien tekninen laatu on sama, toisin kuin antennivastaanotossa.