Kuituverkosta tulevan DNA:n kaapeli-tv-signaalin laatu on pitkään ollut heikko. Tämä on aiheuttanut tv-kuvaan “mosaiikkia” ja lähetys on saattanut jopa katketa. Television signaalitiedoissa sekä laatu että voimakkuus ovat näyttäneet alhaisia arvoja.

Vikaa tutkittiin 26.7.2023 yhdessä DNA:n alihankkijan Voimatelin asentajan kanssa ja aluksi todettiin DNA:n lähetysasemalla Hyvättyläntiellä signaalin olevan moitteeton. Kun sama signaali mitattiin kuitupäätteestä, todettiin sen laatu huonoksi.

Tutkimuksissa häiriön aiheuttajaksi paljastui Lintulan keskukseen tulevassa kuidussa oleva likaantunut kuituliitin. Kyseisen liittimen kautta signaali tulee Hyvättyläntieltä keskuksen valovahvistimeen, jonka jälkeen se jaetaan ja lähetetään kiinteistöihin. Vika vaikutti siis jokaiseen kiinteistöön, jossa kaapeli-tv:tä käytetään. Jäi arvoitukseksi miten ja milloin liitin on likaantunut. Tiettävästi sitä ei ole avattu vuosiin, joten vika on todennäköisesti ollut “päällä” todella kauan.

Tarkistusmittausten mukaan signaali on kuitupäätteestä ulos tullessaan nyt laadultaan ensiluokkainen, minkä monet ovat jo huomanneetkin. Mikäli jollakulla edelleen näkyy tv-kuvassa häiriöitä, pyydetään ottamaan yhteys Osuuskunnan vastuuhenkilöihin vian selvittämiseksi.